Voedingsmiddelenindustrie

De voedingsmiddelenindustrie heeft met enige regelmaat te maken met terughaalacties als gevolg van bacteriële besmettingen. Met name binnen de verssector is het risico op bederf groot. De gevolgen van een dergelijke besmetting kunnen ook groot zijn, niet alleen door het terughalen van de producten zelf, maar vooral ook door een negatief imago dat bij afnemers en consumenten kan ontstaan.

Toepassing van actieve zuurstof zorgt ervoor dat bacteriën die bederf veroorzaken vernietigd worden. Hierdoor worden versproducten langer houdbaar, wat indirect ook bijdraagt aan het tegengaan van voedselverspilling.

Lees meer

Gezondheidszorg

Infecties vormen een hardnekkig probleem in de gezondheidszorg, met grote gevolgen voor de veiligheid van patiënten en bewoners en het verplegend en verzorgend personeel. Handhygiëne speelt hierbij een zeer belangrijke rol, aangezien overdracht van infecties via de handen de meest voorkomende vorm is.

Jaarlijks zijn er naar schatting enige tienduizenden infecties in ziekenhuizen, waardoor honderden patiënten komen te overlijden. Onvoldoende handhygiëne is in meer dan driekwart van dergelijke situaties de veroorzaker van de problemen. Ook in verpleeghuizen is de handhygiëne in veel gevallen niet op orde.

Actieve zuurstof biedt mogelijkheden voor zowel eenvoudige en zeer effectieve handhygiëne als het vernietigen van potentiële ziekteverwekkers in de lucht.

Lees meer

Dranken- en waterindustrie

Het oudst bekende commerciële gebruik van actieve zuurstof is in de waterindustrie. Al in 1906 werd het in Frankrijk toegepast voor het zuiveren van drinkwater. Ook vandaag de dag biedt actieve zuurstof diverse mogelijkheden om ingezet te worden in de dranken- en waterindustrie.

Lees meerSnijbloemensector

Zodra snijbloemen geoogst worden start het proces van bederf. De bloemen gaan etheen aanmaken, wat ervoor zorgt dat bloembladeren verwelken en knoppen te vroeg open gaan. Snijbloemen zijn hierdoor minder lang houdbaar, wat tot grote economische schade kan lijden.

Actieve zuurstof kan etheen afbreken en zo het bederf van snijbloemen vertragen. Omdat actieve zuurstof ook bacteriën in het plantenwater vernietigt, zullen de bloemen beter water kunnen opnemen, wat bijdraagt aan een langere houdbaarheid. 

Lees meer