Voor een kwalitatief hoogstaand, herkenbaar product

Voor brouwerijen zijn bepaalde soorten micro-organismen van essentieel belang. Zonder gist kan geen bier gemaakt worden en specifieke bacteriestammen zijn onontbeerlijk tijdens het fermentatieproces van bepaalde dranken. Om de kwaliteit en de smaakbeleving van het product op een constant hoog niveau te houden, is het van belang dat dergelijke micro-organismen niet worden aangetast door andere soorten micro-organismen, die voor bederf en smaakverandering kunnen zorgen.

Indirecte zuivering van de lucht met actieve zuurstof zorgt ervoor dat dergelijke ongewenste indringers doeltreffend aangepakt kunnen worden. Ook kan het worden toegepast om schimmel- en nestvorming tegen te gaan bij de opslag van ingrediënten.

Opgelost in water kan actieve zuurstof bijvoorbeeld gebruikt worden voor het desinfecteren van opslagtanks en vaten (CIP reiniging), voor het spoelen van flessen of het zuiveren van de water die als grondstof bij de productie wordt gebruikt.

Onderstaande video laat zien hoe een mobiele desinfectieoplossing voor verschillende toepassingen wordt gebruikt door een bierbrouwerij:


Voor brouwerijen waar fruit als ingrediënt gebruikt wordt
 – bij het brouwen van cider of fruitbieren – zorgt actieve zuurstof ervoor dat niet alleen ziekteverwekkers op het fruit, maar ook eventueel aanwezige resten van gewasbeschermingsmiddelen, snel en eenvoudig verwijderd worden.