Altijd beschikbaar en zeer effectief

Voor het desinfecteren van de handen in de gezondheidszorg is handalcohol de de facto standaard. Ook vanuit de rijksoverheid wordt het inwrijven van handen met handalcohol als de beste methode gezien om de handen te desinfecteren. Toch is er een middel dat wellicht beter hiervoor geschikt is.

Actieve zuurstof opgelost in water doodt meer ziekteverwekkers dan handalcohol. Ook is het altijd beschikbaar: er zijn geen cartridges die op voorraad gehouden en vervangen moeten worden. Omdat het ter plekke wordt aangemaakt en niet in een fabriek hoeft te worden geproduceerd en naar groothandel of eindgebruikers getransporteerd, is het daarnaast beter voor milieu. Ook kan het geen kwaad als het in de gootsteen terechtkomt , omdat het een volledig natuurlijk product is dat na het vernietigen van ziekteverwekkers terugvalt tot gewone zuurstof. Knoeien op vloeren is daardoor ook geen probleem, ook omdat het geen vlekken veroorzaakt.

Omdat de dosering van de actieve zuurstof automatisch geregeld wordt heeft u er geen omkijken naar en is er ook geen twijfel of personeel wel voldoende gebruikt om de optimaal desinfecterende werking te kunnen garanderen. De medewerkers zelf zullen het gebruik ook waarderen aangezien water met actief de zuurstof de huid niet doet uitdrogen en de handen gewoon lekker fris ruiken.

Gecombineerde bestrijding van ziekteverwekkers

Behalve voor het verbeteren van de handhygiëne kan actieve zuurstof in de gezondheidszorg ook op een ander vlak ingezet worden voor het bestrijden van potentiële ziekteverwekkers. In combinatie met het toepassen van uv-licht, worden micro-organismen die in de lucht aanwezig zijn vernietigd en onaangename geuren verwijderd, waardoor zowel voor het personeel als patiënten en bewoners een prettige, hygiënische omgeving gecreëerd wordt.

Ook is het mogelijk om actieve zuurstof in te zetten voor het steriliseren van apparaten en gereedschappen. Groot voordeel ten opzichte van traditionele methodes is het feit dat het met koud water en zonder gebruik van chemicaliën kan, waardoor dit niet alleen een commercieel voordeel oplevert, maar het ook mogelijk maakt om objecten te steriliseren die niet bestand zijn tegen hitte of chemicaliën.

Door het gecombineerd inzetten van deze toepassingen van actieve zuurstof worden ziekteverwekkers op meerdere fronten tegelijk bestreden en zo de kansen op infecties verder teruggedrongen.