Natuurlijk schoon water vormt de basis

Bacteriën en schimmels zitten overal, ook op bloemen en planten. Het snijvlak dat ontstaat door het afsnijden van de steel vormt de perfecte voedingsbodem door de voedingsstoffen die daarbij uit het snijvlak vrijkomen . Water vormt een ideale omgeving voor snelle groei van dergelijke micro-organismen en op het snijvlak zullen ze zich extra snel kunnen vermeerderen. Hierdoor kan het vaatstelsel van bloemen verstopt raken, waardoor deze minder water kunnen opnemen.

Actieve zuurstof vernietigt bacteriën en schimmels op volledig natuurlijke wijze, waardoor snijbloemen meer water kunnen opnemen en daardoor langer mooi blijven. Na het vernietigen valt actieve zuurstof terug tot gewone zuurstof. Door actieve zuurstof toe te voegen aan het plantenwater ontstaat dus niet alleen water dat veel schoner is, maar ook water dat meer zuurstof bevat dan gewoon leidingwater, wat ook bijdraagt aan het langer mooi blijven van de bloemen. Rozen die bijvoorbeeld met actieve zuurstof behandeld zijn, zijn tot wel drie keer langer houdbaar.

Schoon water en zuivere lucht

Water met daarin het actieve zuurstof opgelost kan uiteraard ook ingezet worden voor andere doeleinden. Zo kunnen snijmessen en andere gereedschappen snel en eenvoudig gedesinfecteerd worden, net als vloeren en wanden en andere zaken die schoongespoten kunnen en mogen worden. Ook kan water met actief zuurstof gebruikt worden op planten waarop bijvoorbeeld spint, bladluis of wolluis zit. Dergelijke mijten en insecten zijn hier niet tegen bestand.

Ook kan actieve zuurstof gebruikt worden voor het zuiveren en desinfecteren van de lucht. Bacteriën en schimmels in de lucht kunnen op deze manier bestreden worden. Door actieve zuurstof te gebruiken voor zowel het plantenwater als voor het schoonmaken van de lucht wordt de perfecte omgeving gecreëerd voor de bloemen en planten.